knoflooksaus recept

Vandaag laten we je zien wat hét lekkerste knoflooksaus recept is.

Wanneer je in de winkel loopt heeft iedere supermarkt allerlei soorten knoflooksaus van allerlei merken.
Ze hebben echter allemaal één ding in gemeen.
Weet jij al wat dit is? Juist!
Allemaal zijn ze lang niet zo lekker als zelfgemaakte knoflooksaus.
Heerlijk die lucht waarvan s’ochtends de behang van de muren komt…
Lekkåh!
Goed, waar beginnen we het knoflooksaus recept? Simpel!

Dit gaat er allemaal in:

  • 4 eetlepels mayonaise.
  • Een eetlepel karnemelk, yoghurt, of creme fraiche
  • Lekker vers gesnipte bieslook.
  • Een theelepel honing.
  • Vier tenen geperste en verse knoflook.
  • Theelepeltje suiker

Belangrijk is de keuze van de mayonaise en de yoghurt.
Dit is altijd erg persoonlijk, echter gaat er voor mij niks boven de Zaanse Mayonaise.
Na ze allemaal geprobeerd te hebben kan ik met recht zeggen dat dit voor mij dik op nummer één staat, heerlijk!

En voor wat betreft de yoghurt kan je voor de verandering eens een naturel en wat zoetere yoghurt in huis halen.
De verschillende smaken geven een hele verschillende twists aan de knoflooksaus.
De knoflooksaus wordt dan wat zoeter maar oh zo heerlijk.

Of creme fraiche?

Uiteraard kan je ook gewoon lekker de creme fraiche pakken.
De ruimte om verschillende smaken te geven aan het knoflooksaus recept wordt breder met yoghurt maar met creme fraiche zit je altijd goed.
Wil je geen risico lopen? Creme fraiche to the rescue!

Persoonlijk laat ik het altijd een paar uur staan om alles lekker in de saus te laten trekken.
Veel mensen vinden de zelfgemaakte knoflooksaus ook veel lekkerder wanner deze een dag in de koelkast heeft gestaan.
Voorwerk is dus misschien wel handig wanneer je lekkere knoflooksaus voor bij de BBQ gaat maken.

knoflooksaus ingedrienten

Laat me weten wat je van dit recept vindt, ik ben benieuwd naar jullie variaties!

Wil je weten wat je nog meer met knoflook kan doen? Bekijk onze heerlijke recepten.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *