knoflook gamab's

Wil je de heerlijkste knoflook gamba’s maken?

Vandaag bespreken we hoe je de lekkerste knoflook gamba’s snel en makkelijk klaar maakt.
Dit is een ideaal tussendoortje maar ook lekker bij een hoofdgerecht.

Wist je trouwens dat dit gerecht wordt ook enorm veel gegeten bij Tapas restaurants.

Als je wel eens gamba’s in de pan hebt gegooid weet je dat ze enorm snel inkrimpen.
Mijn tip: koop mooie grote gamba’s.

En koop lekker schoongemaakte gamba’s, scheelt je ook weer een hoop tijd.
Ik vind schoonmaken van gamba’s namelijk de mindere klus om te doen.

Deze tapas lenen zich goed om te combineren met brood.
Zet bij dit brood ook heerlijke knoflookboter klaar.
Of combineer het met geroosterd brood.

De ingrediënten voor de gamba’s in knoflook die benodigd zijn voor dit heerlijke recept:

  • 400 Gram gamba’s of tijger garnalen
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Geperste knoflook teentjes
  • Een theelepel paprikapoeder
  • 2 Flinke eetlepels verse en gehakte peterselie
  • Een eetlepel citroensap
  • Peper en zout

Heb je ingevroren gamba’s?
Doe ze dan in een vergiet en spoel ze af met lauw water.
Dit zorgt ervoor dat ze direct ontdooien.

Laat de gamba’s even uitlekken en doe ze daarna afdoppen met keukenpapier.

We gaan beginnen…

Doe de olijfolie in een pan en verhit deze goed door.
Plaats de olie dus op hoog vuur.

Hierna voeg je de knoflook toe in de kokendhete olie en fruit je deze gedurende 10 tot 15 seconden goed door.

Voeg hierna de gamba’s toe in de pan.
Bak de gamba’s rondom aan en zet het vuur op middelmatig.

Voeg hierna de peterselie en paprikapoeder toe aan het geheel.
Laat dit lekker een paar minuten meebakken tot de gamba’s gaar zijn.

Nu kun je de gamba’s afblussen met de citroensap.
Laat het nog even een minuut of twee meebakken.

Hierna haal je de knoflook gamba’s uit de pan en leg je ze op de borden.
Verhit de saus nu goed door op hoog vuur zodat het vocht er uittrekt en wat dikker en stroperiger wordt.

Wanneer de saus dik genoeg is giet je deze over de gamba’s heen op de borden.

Eet smakelijk!

knoflook gamab's

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *