knoflook garnalen

Wil je de heerlijkste knoflook garnalen maken?

Vandaag bespreken we hoe je de lekkerste knoflook garnalen snel en makkelijk klaar maakt.
Dit is een ideaal tussendoortje maar ook lekker bij een hoofdgerecht.

Wist je trouwens dat dit gerecht wordt ook enorm veel gegeten bij Tapas restaurants.

Als je wel eens garnalen in de pan hebt gegooid weet je dat ze enorm snel inkrimpen.
Mijn tip: koop mooie grote garnalen.

En koop lekker schoongemaakte garnalen, scheelt je ook weer een hoop tijd.
Ik vind schoonmaken van garnalen namelijk de mindere klus om te doen.

Deze tapas lenen zich goed om te combineren met brood.
Zet bij dit brood ook heerlijke knoflookboter klaar.
Of combineer het met geroosterd brood.

De ingrediënten voor de garnalen in knoflook die benodigd zijn voor dit heerlijke recept:

  • 400 Gram garnalen of tijger garnalen
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Geperste knoflook teentjes
  • Een theelepel paprikapoeder
  • 2 Flinke eetlepels verse en gehakte peterselie
  • Een eetlepel citroensap
  • Peper en zout

Heb je ingevroren garnalen?
Doe ze dan in een vergiet en spoel ze af met lauw water.
Dit zorgt ervoor dat ze direct ontdooien.

Laat de garnalen even uitlekken en doe ze daarna afdoppen met keukenpapier.

We gaan beginnen…

Doe de olijfolie in een pan en verhit deze goed door.
Plaats de olie dus op hoog vuur.

Hierna voeg je de knoflook toe in de kokendhete olie en fruit je deze gedurende 10 tot 15 seconden goed door.

Voeg hierna de garnalen toe in de pan.
Bak de garnalen rondom aan en zet het vuur op middelmatig.

Voeg hierna de peterselie en paprikapoeder toe aan het geheel.
Laat dit lekker een paar minuten meebakken tot de garnalen gaar zijn.

Nu kun je de garnalen afblussen met de citroensap.
Laat het nog even een minuut of twee meebakken.

Hierna haal je de knoflook garnalen uit de pan en leg je ze op de borden.
Verhit de saus nu goed door op hoog vuur zodat het vocht er uittrekt en wat dikker en stroperiger wordt.

Wanneer de saus dik genoeg is giet je deze over de garnalen heen op de borden.

Eet smakelijk!

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *