Lekkerste knoflooksoep

Vandaag laten we je zien hoe de lekkerste knoflooksoep wordt gemaakt.

Wij zijn gek op knoflook en daarom laten we je graag zien hoe je deze hemelse knoflooksoep maakt.
Daarnaast is knoflook enorm goed voor je weerstand en ben je dus ook nog gezond bezig!

Het mooie van dit recept is dat hij makkelijk en snel te maken is.
Heerlijk als voor of tussengerecht.

Of combineer de soep met een heerlijke verse stokbrood met knoflookboter.

Dit recept duurt ongeveer 20 minuten, waarna je Netflix aan kunt zetten terwijl de oven zijn werk doet gedurende 60 minuten.
Ideaal of niet?

Wat je nodig hebt voor een liter soep is het volgende.

  • Olijfolie
  • Zout
  • Een hele liter tuinkruiden of kippenboullion
  • (Witte) Peper
  • 7 bollen knoflook
  • Een goede 200ml slagroom
  • Een halve citroen
  • Verse blaadjes tijm en een beetje olijfolie voor het garneren van de tijm.

We gaan beginnen.

Allereerst gaan we de oven voorverwarmen op 200 graden.
Dan zetten we de slagroom buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur moet zijn voor later in de warme pan.

Haal alle schillen van de knoflook af en snijd hierna de bovenkant van alle bollen er af.
Hierdoor zullen de knoflooktenen aan de bovenkant open en bloot liggen waardoor het zijn werk kan gaan doen.

Zet de bollen met hun kont op aluminiumfolie en doe hier wat olijfolie en zout op.
Hierna pak je de bollen helemaal in met de aluminiumfolie.

Tijd voor de oven.

Zet ze daarna in een ovenschaal, doe ze in de oven en rooster de knoflook gedurende 60 minuten.
Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en pakt ze een stukje uit zodat ze even af kunnen koelen.

Als de knoflook goed is afgekoeld pak je een soeppan.
Hierna pak je knoflookbollen en knijp je ze leeg in de soeppan.
Geroosterde knoflook is heel zacht waardoor je ze goed uit kan knijpen.

Nu schenk je de bouillon erbij.
Zet de pan op het vuur en ga met een garde de knoflook los kloppen.

Vervolgens doe je de tijmbladeren in de pan gevolgd door een klein beetje witte peper.
Laat deze brei gedurende 10 minuten op zacht vuur borrelen.

Tijd voor de slagroom!

Zijn de 10 minuten voorbij?
Dan pak je de slagroom en doet deze in de pan.
De slagroom moet op kamertemperatuur zijn, anders is er kans dat deze gaat schiften.

Bij twijfel doe je eerst een klein beetje slagroom in de pan en daarna pas de rest van de slagroom.

De soep is zo goed als klaar.
Proef je knoflooksoep en breng deze nog beter op smaak met citroensap, peper en zout.

Eet smakelijk!

Heb je deze soep gemaakt dan zou ik graag willen weten hoe jij ‘m vond!
Laat het me weten via een berichtje, ik ben benieuwd!

Categories:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *